Välityspalkkio Turku – mistä edullinen?

Kun olet etsimässä kiinteistönvälittäjää Turusta ja kaipaat välittäjää, jolla on edullinen välityspalkkio Turussa, kannattaa tutustua Koti Vaihtoon -firmaan. Yrityksen konseptiin yhtenä pääjuttuna kuuluu se, että asunnon omistaja näyttää itse kotinsa kiinnostuneille ostajaehdokkaille ja näin säästää huomattavia summia rahaa välityspalkkiossa.

Välityspalkkio onkin vain 1 %, joten jos haluaisit säästää palkkiossa kannattaa, tutkia tilannetta tarkemmin. Sama palkkio pätee niin asunto-osakkeisiin, rivitaloihin, omakotitaloihin ja kaikkiin muihinkin asuntomuotoihin. Normaali välityspalkkio yleensä Turun alueella on 3–4 % välillä, joten palvelu on itseasiassa kolme tai neljä kertaa edullisempi, kuin perinteinen välityspalvelumalli.

Miten edullinen välityspalkkio on mahdollinen?

Kalliit välityspalkkiot perustuvatkin yleensä siihen, että välittäjällä menee keskimäärin aika paljon aikaa, kun hän matkustaa kohteisiin näyttämään asuntoa kiinnostuneille ostajille. Joissain kodeissa myyntiaika saattaa olla hyvinkin pitkä, jolloin välittäjällä menee vielä paljon normaalia enemmän työtunteja kohteen myyntiin. Kiinteistönvälittäjän täytyy miettiä keskimääräisiä aikoja ja sitä, miten hän pääsee sopivaan palkkaan. Näin ollen kallis välityspalkkio näkyy myös nopeammin kaupaksi menevissä asunnoissa. Tätä ei tarvitsisi tehdä, jos hitaammin kaupaksi meneviä kohteita ei ottaisi ollenkaan myyntiin, mutta harva kiinteistönvälittäjä kieltäytyy ottamasta kohteita myyntiin. Jollei kyse ole sitten todella huonokuntoisesta asunnosta huonolla sijainnilla, eli kaukana palveluista ja hyvistä asuinalueista.

Asunnon myyjä esittelee kotinsa

Asunnon myyjä saattaa miettiä, että osaisinko esitellä oman kotini kiinnostuneille ostajaehdokkaille? Yleensä tämä onnistuu suurimmalta osalta ihmisiä. Asia helpottuu myös niin, että ei tarvitse sopia kolmen (asunnon omistaja, kiinteistönvälittäjä ja kiinnostunut ostajaehdokas) ihmisen kesken aikatauluja, joita voi olla kiireisillä ihmisillä tänä päivänä vaikea saada onnistumaan. Aikataulujen sopimisella tarkoitan sitä, että asunnon omistajan pitää lähteä yleensä pois kodistaan näytön ajaksi, kiinteistönvälittäjän pitää päästä paikan päälle samaan aikaan, kun asunnosta kiinnostuneen.

Pakollisia aikatauluja on jo muutenkin paljon sovittavana, kun pitää sopia kiinteistönvälittäjän arviokäynti, valokuvaajan kuvausaika, sitä ennen kenties siivouspalvelun käyttäminen, jotta asunto on tip top. Ennen valokuvausta saattaa tulla jopa stailaajan aika, jolloin hän käy stailaamassa kohteen moderneilla ja nykytrendin mukaisilla sisustusratkaisuilla. Nämä esineet tuodaan kohteeseen valokuvausta ja näyttöjä varten. Esineet yleensä saattavat nostaa kodin arvovaikutelmaa ja lisätä potentiaalista kauppahintaakin.

välityspalkkio turku

Koti Vaihtoon palvelussa tätä aikatauluongelmaa ei ole, sillä asunnon omistaja voi olla itse paikalla kodissaan, kun kiinnostunut ostajaehdokas saapuu katsomaan kotia. Tässä on hyviä puolia myös se, että asunnon omistajalla on yleensä kokemusperäistä tietoa, jota välittäjällä taas ei ole. Kodin omistaja voi kertoa asunnostaan huomattavasti henkilökohtaisemmin ja persoonallisemmin. Ei pelkästään siitä, mihin suuntaan aurinko laskee ja kuinka monta asuntoa taloyhtiössä on.

Osapuolten tapaaminen helpottaa kaupantekoa

Kaupantekoa helpottaa myös se, että asunnon omistaja ja kiinnostunut ostajaehdokas kohtaavat toisensa ja vieläpä kasvokkain. Yleensä minkä tahansa kaupan tekeminen on helpompaa ihmisten kanssa, jotka on tullut tavattua ja joihin on alkanut rakentua jonkinlaista luottamussuhdetta.

Välityspalkkiot Turussa – säästämisen ABC

Välityspalkkiot Turussa ovat sen verran korkeita, ettei niistä kannata poskettomia summia alkaa maksamaan. Varsinkin kun asunnot menevät Turun hyvillä alueilla todella nopeasti kaupaksi tällä hetkellä. Välityspalkkion summa on yleensä nopeasti kaupaksi menevissä kohteissa täysin järjetön. Työtunteja voi olla vaikkapa 5–6 ja esimerkiksi 300 000 euron kohteesta välityspalkkio on keskimääräisellä n. 4 % välityspalkkiolla sen 12 000 euroa.

Koti Vaihtoon konseptilla tämä sama palkkio (1 %) olisi 3000 euroa. Eli säästöä tulisi 9000 euroa. Siis ihan sillä vain, että päästää kiinnostuneet ostajaehdokkaat asuntoon sisälle ja näyttää kotinsa heille itse. Tässä voi päästä asunnon omistajanakin ihan mukaville tuntipalkoille. Jos tavoitteena on saada edullinen välityspalkkio Turussa, kannattaa olla yhteyksissä Koti Vaihtoon.

Samankaltaiset artikkelit