4 muistettavaa asiaa, kun uudistat kotisi liukuovet Helsingissä

Tarvitsetko kotisi kaapistoihin uudet liukuovet Helsingissä tai haluaisitko uudistaa koko liukuovikaapistosi? Kodin säilytysjärjestelmät ovat tärkeitä arjen sujuvuuden ja kodin viihtyisyyden kannalta. Niiden täytyy olla paitsi käytännöllisiä ja riittävän tilavia, myös tyylikkäitä ja kodin muuhun sisustukseen sopivia.

Siksi niiden uudistamisprojekti kannattaa suunnitella huolella. Hätiköiden tehdyssä uudistuksessa on riskinä, että uudet kaapistot osoittautuvat väärin valituiksi, ja ne pitää lyhyen ajan sisällä vaihtaa toistamiseen.

Listasimme tähän artikkeliin muutamia tärkeitä seikkoja, joita kodin kaapistoja uudistettaessa on tärkeää pitää mielessä, jotta projekti onnistuu ja kaapistoista on iloa pitkäksi ajaksi.

Löydä sopiva tekijä liukuoville Helsingissä

On ensiarvoisen tärkeää löytää remonttiprojektillesi sopiva tekijä. Pääkaupunkiseudulla toimii suuri joukko eri yrityksiä, jotka tarjoavat liukuovikaapistojen rakentamista, toimituksia ja asennuksia. Joukossa on sekä liukuoviin ja kaapistoihin erikoistuneita yrityksiä että yrityksiä, joille liukuovikaapistojen asennus on vain yksi palvelun monien joukosta. Nämä yritykset voivat huomattavasti vaihdella muun muassa hintatasonsa, palvelupakettinsa sisällön sekä kokemuksensa osalta.

Kannattaa rauhassa tutustua eri yritysten tarjontaan ja ottaa yhteyttä lupaavimpiin toimijoihin. Kuuntele avoimin mielin, millaisia kaapistoratkaisuita eri yritykset sinulle ehdottavat, ja vertaile niiden hintatasoa keskenään. Oikea tekijä uudistamaan kotisi liukuovikaapistot on se, joka osaa löytää kotiisi ja budjetillesi parhaiten sopivat ratkaisut ja auttaa sinua välttämään kaapistouudistuksen mahdolliset haasteet, joita et olisi itse tullut ajatelleeksi.

Kiinnitä huomiota liukuovien materiaalien valintaan

Se, mistä materiaaleista liukuovikaapisto ja sen osat on valmistettu, vaikuttaa huomattavasti kaapiston käyttöikään ja ulkonäköön. Halvat materiaalit paitsi hajoavat paljon herkemmin, usein myös näyttävät kehnoilta.

Esimerkiksi liukuovien pyörästöt ovat jatkuvassa käytössä, joten ne täytyy tehdä materiaalista, joka kestää hyvin kulutusta. Koko liukuovi toimii pyörästön varassa, joten jos pyörästö kuluu herkästi, pian ovi alkaa liikkua kehnosti ja saattaa jopa naarmuttaa lattiaa.

Joskus materiaalivalinnassa täytyy tehdä kompromisseja materiaalin ulkonäön, hinnan tai kestävyyden suhteen, jos esimerkiksi ulkonäöltään sopivin materiaali onkin hieman vähemmän kestävä tai turhan hintava. Osaava ammattilainen pystyy kuitenkin auttamaan sinua näissä valinnoissa, ja auttaa sinua löytämään tarpeidesi ja budjettisi mukaiset ratkaisut.

Ovatko liukuovet oikea valinta kotiisi?

Kannattaa myös miettiä, sopiiko kaapistoosi paremmin liukuovet vai perinteiset saranalliset ovet. Moniin perinteisiin kaapistoihin on mahdollista vaihtaa liukuovet jälkikäteen, jos ne sopivat tarkoituksiisi paremmin. Molemmilla ratkaisuilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa.

Perinteinen ovi esimerkiksi vaatekaapissa tai ruokakomerossa voi olla kätevä esimerkiksi tilanteissa, joissa haet kaapista tavaraa ja molemmat kätesi ovat varattuina. Perinteisen oven voit helposti työntää kiinni hartiallasi tai jalallasi. Perinteiset ovet kuitenkin vaativat paljon tilaa kaapin edessä, jossa ovi mahtuu kääntymään auki. Tämä ei välttämättä ole mahdollista ahtaassa makuuhuoneessa, joita on hyvin monessa asunnossa.

Liukuovikaapisto taas ei vaadi juurikaan tilaa sen eteen, joten esimerkiksi sängyn saa ahtaassa makuuhuoneessa sijoitettua varsin lähelle kaapistoa, mikä voi olla erittäin hyödyllistä, kun leveää parisänkyä yritetään saada mahdutettua pienehköön makuuhuoneeseen. Haittapuolena voi kuitenkin olla se, ettei liukuovea välttämättä saa helposti suljettua, jos sinulla ei satu olemaan käsiä vapaina.

Haluatko asentaa liukuovet itse vai palkata asennuspalvelun?

Lopuksi kannattaa myös miettiä, kuinka paljon olet valmis käyttämään omaa aikaasi kotisi kaapistojen uudistamiseen. Monelta yritykseltä voit tilata liukuovikaapistot avaimet käteen -palveluna, jossa asennuspalvelu sekä toimittaa että asentaa kaapistosi, ja mahdollisesti jopa kuljettaa käytöstä poistetun vanhan kaapistosi pois. Jos kuitenkin haluat mieluummin hoitaa asennuksen itse, voit tilata kaapiston osat suoraan kotiovellesi, ja jopa noutaa ne itse myymälästä.

Itse kasattu kaapisto on tietenkin edullisempi vaihtoehto, mutta se voi viedä huomattavan paljon aikaasi, varsinkin jos et ole tottunut kasaamaan huonekaluja. Nyrkkisääntönä voi sanoa, että mitä laajempi ja monimutkaisempi kaapistoratkaisu on kyseessä, sitä kannattavampaa on käyttää ammattilaisten asennuspalvelua.

Samankaltaisia artikkeleita